top of page

Tuotepalautukset

Tuotepalautukset

Tuotteillamme on 14 arkipäivän palautusoikeus paketin tai noutotilauksen noutohetkestä alkaen. Osto- tai noutohetkeksi katsotaan se päivä jolloin paketti on lunastettu tai noudettu toimipaikasta tai vaihtoehtoisesti kuitin päivämäärä. Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Tuotteiden ja tuotepakkausten täytyy olla alkuperäisessä kunnossa ja kaikki tuotteen mukana tulevat lisävarusteet ja -laitteet on liitettävä mukaan, jotta kuluttaja saa tuotepalautuksesta täyden korvauksen.

 

Poikkeustapauksissa hyväksymme myyntikelvottoman tuotteen tai muuten puutteellisen tuotteen palautuksen, veloitamme omia kuluja vähintään 25% tuotteen hinnasta. Asiakaspalautusten käsittelyssä menee 5-15 arkipäivää. Tämä aika muodostuu kuljetusajasta, käsittelyajasta sekä kirjanpidollisten toimenpiteiden vaatimasta ajasta.

Palautuskulut maksaa kuluttaja. Asiakkaan tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun ennen palautusta saadakseen tarvittavat palautusohjeet.


 

Tuotepalautuksien ohjeistus

a) Tuotteen tulee olla alkuperäisessä paketissa, hyvin pakattuna ilman turhia merkintöjä. Tuotepakkaukseen ei saa jäädä jälkiä esim. teipistä tai osoitelapuista. Kääri tuotepakkaus esimerkiksi muoviin tai pahviin ennen palautusta. Palautettavien tuotteiden täytyy kestää paketissa perille asti, joten pakkaa ne huolellisesti. Huolimattomasti pakattuja ja siitä syystä kuljetuksessa rikkoutuneita tuotteita emme hyvitä.
 

b) Tuotteen tulee saapua saatekirjeen kanssa. Kirjeestä ilmenee alkuperäisen tilaajan nimi ja yhteystiedot, sekä lyhyt selvitys palautuksen syystä sekä toive jatkotoimenpiteistä. Kuitin kopio toimii parhaiten, kunhan siihen kirjataan käsin selvitys palautuksen syystä ja toive jatkotoimenpiteistä.
 

c) Tuotteen tulee olla perillä viimeistään 14 päivän kuluessa noutohetkestä. Emme lunasta ennakkolähetyksiä eli kaikki palautukset täytyy lähettää ilman maksuvaatimusta. Tuotteen palautusoikeus on aina tuotekohtainen eikä mahdollisesti toisen tuotteen toimituksen myöhästyminen oikeuta saamaan toiselle tuotteelle pidempää palautusaikaa. Ulkomailta tehtyjen palautusten postikulut asiakas joutuu maksamaan itse. 

Tuotevaihdot
Mikäli haluat vaihtaa tuotteen johonkin toiseen, voit palauttaa tuotteen ylläolevien normaalien asiakaspalautusohjeiden mukaisesti. Tuotteiden vaihdolla on sama 14 vuorokauden palautusoikeus. Uuden korvaavan tuotteen toimitusmaksut jäävät asiakkaalle.

 

Esim. Olet sovittanut tilaamaasi vaatetta ja se on väärän kokoinen. Voit lähettää väärän kokoisen tuotteen takaisin, mutta uuden tuotteen lähetyksestä perimme toimituskulut. Jos uuden tuotteen hinta on suurempi kuin alkuperäisen, hintaerotus lisätään uuden tuotteen toimituskuluun. Maastovarusteet ja retkeilyvarusteet käsitellään erikseen.

 

Tuotteen vaihto toiseen onnistuu vain myyntikuntoisesti palautetuille tuotteille! Poistotuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Tuotevirheet ja viallisen tuotteen palautus
Tuotteillamme on kuluttajasuojalain mukainen 6 kk:n tuotevirhevastuu. Tämä tarkoittaa materiaali- ja valmistusvirheitä, jotka ovat tuotteessa myyntihetkellä. Virheellisen tuotteen palautus tapahtuu samalla tavalla, kuin normaali asiakaspalautus. Ota kuitenkin ensin yhteyttä asiakaspalveluumme. Tuotevirhevastuu ei koske käyttövirheistä tai ulkoisista tekijöistä johtuvia rikkoutumisia tai toimintahäiriöitä. Huolehdi siis siitä, että käytät tuotteita käyttöohjeiden ja käyttötarkoituksen mukaan ja mikäli tuotteen tavanomainen käyttö vaatii huoltoa, olet huoltanut sitä säännöllisesti ja ohjeiden mukaan. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, ja neuvomme näissä asioissa mielellämme. Mikäli tuotteen mukana ei tule käyttö- tai huolto-ohjeita, ota aina yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta voimme neuvoa tuotteen asianmukaiseen käyttöön ja huoltoihin liittyvissä asioissa. Jos epäilet tuotteet olevan rikki tai muutoin puutteellinen, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä viipymättä asiakaspalveluumme.


 

Reklamaatiot
Asiakaspalvelumme auttaa teitä tarvittaessa asioiden selvittämisessä. Reklamaatiotilanteissa ota yhteys sähköpostilla osoitteeseen Info@suomenmaastovaruste.com

Mikäli kuluttajalle on toimitettu väärä tuote, tuote on vaurioitunut tms., tulee kuluttajan ilmoittaa asiasta kohtuullisessa ajassa, kuitenkin viimeistään 30 päivän aikana yritykselle, joko sähköpostitse osoitteeseen Info@suomenmaastovaruste.com tai muulla yrityksen kuvaamalla tavalla. Virheellinen toimitus palautetaan yrityksen antamien ohjeiden mukaisesti. Palauttaminen tapahtuu reklamaation tekemisen jälkeen.


 

Muuta

Tilaajan täytyy olla 18-vuotta täyttänyt tai hänellä on oltava huoltajan lupa tuotteiden tilaamiseen. Tilaaja hyväksyy nämä ehdot vahvistaessaan tilauksen.

Yritys ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy yrityksen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, pandemiasta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta yrityksen toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

Suomen maastovarusteella on oikeus muuttaa kaikkia yllä mainittuja ehtoja halutessaan.

bottom of page